Placa Rigida Aerata - Parter + Krinner KSF

Solutie Anti RADON

Placa de fundatie:

Grup de micropiloti matalici insurubati KSF monolitizati cu o placa, radier din beton armat.
Planseu rigid pe micropiloti KSF – PlacaRigidaAerata+KSF (PRA+KSF) – fara sapaturi si miscari de terasamete, fara utilaje grele in santier.
Este o sulutie tehnologica bazata pe prefabricare: KSF Krinner (producator din Germania), cofraje pierdute din polipropilena (producator din Italia), armaturile fabricate in atelier, betonul fabricat in statia de betoane; mana de lucru cu calificare medie, manopera in santier.
Din punct de vedere structural, sigura si accesibila pentru constructii rezidentiale, comerciale sau industriale.
Sistemul, combina o placa din beton armat (B.A.) si un sistem de micropiloti metalici din otel insurubati Krinner (KSF), conceput pentru a satisface unele dintre cele mai grele conditii geotehnice de fundare posibile, sistemul este modular, cu un profil configurabil pentru orice amprenta a casei sau a cladirii sau orcarei constructii.

Amplasamentele dificile cu pamanturi slabe si foarte slabe, sensibile la umezire sau zonele cu argile si argile grele, dea lungul coastelor instabile, zone inundabile, versanti cu pante.
Placa de fundatie, PRA+KSF, este un proiect complet integrat.

Solutia…

PRA+KSF, este construit folosind beton de inalta rezistenta, armat cu bare de otel si plase sudate, in module, grinzi longitudinale si transversale, placa aerata, totul asezat si monolitizat pe flansele, capetele micropilotilor matalici insurubati KSF.
Ce rezulta in maxim 5 (cinci) zile de lucru,

O PLACA ORIZONTALA de aproximativ 100÷200 m2:
perfect dreapta potrivita pentru a aseza orice cladirea economisind timp si bani.
Rezolvarea rapida si flexibila a unei probleme grele, fundatia casei.
Fara a deranja nici un fir de iarba din jurul constructiei !.
Placa din beton armat grosimea 0,05÷0,07 m; armatura, plasa sudata PC52 Ø 8 / 10x10mm;
Cantiatea de beton in placa grosimea 20 cm = 0,080 m3/m2; x 100 m2. = 8,00 m3;
Cantiatea de beton in placa grosimea 30 cm = 0,088 m3/m2; x 100 m2. = 8,80 m3;
Cantiatea de beton in placa grosimea 40 cm = 0,102 m3/m2; x 100 m2. = 10,20 m3.
PRA+KSF preia incarcarea pasiva + activa la cota (±0,00); capacitate portanta a placii din b.a. aerata: 5000 Kg/m2; presiune pe sol 0,90 Kg/cm2; grosime pietris 5 cm.

Prefabricarea materialelor este un avantaj, ele se executa in fabrici specializate sub un control de calitate strict.
Prefabricarea materialelor permite achizitionarea insotita de certificate.
Materialele pot fi reciclate daca este necesar.
Prefabricarea materialelor permite minimizarea manoperei la fata locului, in santier.

Pasul 1:
Proiectarea PRA+KSF pentru a satisface cerintele specifice ale clientului cu:
Respectarea legislatiei in vigoare.
Respectarea standardelor pentru incarcarile de calcul.
In conformitate cu Eurociod 7 – Calculul pilotilor izolati si al fundatiilor pe piloii se face pe baza precizarilor de la 7.4.2 din SR EN 1997-1/2006.

Calculul la stari limita:
Starile limita la care se face calculul pilotilor sub solicitări axiale sunt indicate la 7.6.1 din SR EN 1997-1/2006.
Capacitatea portantă la compresiune:
Conditiile generale de verificare sunt date la 7.6.2.1 din SR EN 1997-1/2006.
Rezultatul investigatiilor Geotehice (studiul geotehnic), cade in sarcina beneficiarului.

Pasul 2:
Aprovizionarea si insurubarea micropilotilor metalici Krinner (KSF)
Avantajele utilizarii Fundatiilor Insurubate KSF “Krinner”:

 • Fara terasamente, nu sunt necesare sapaturi
 • Zona inconjuratoare ramane neafectata, chiar imbunatatita prin compresiune
 • Reducerea costurilor
 • Scurtarea timpului de executie
 • Nu se produc vibratii sau zgomote la insurubare
 • Potrivite pentru toate tipurile de pamant
 • Static testate
 • Perioada lunga de viata pana la 100 ani
 • Incarcarea cu sarcina se poate face imediat
 • Extrem de stabili
 • Obtinerea pozitiei verticale cu usurinta
 • Modificarea rapida a pozitiei
 • Cu usurinta reversibile si reciclabile
 • Prietene cu mediul, ecologice, durabile

Pasul 3:
Cofrarea la exteriorul planseului (inaltimea x perimetrul) cu cofraje recuperabile, la interior cu cofraje pierdute din Polipropilena (PP) un material reciclabil care poate fi obtinut din plastic, reciclarea deseurilor.
Vechii romani au construit pardoseli inalte pentru a imbunatati circulatia aerului sub casele lor, eliminand excesul de umiditate si in acelasi timp incalzind camerele de deasupra. Astazi, fundatiile ventilate sunt cea mai buna solutie pentru eliminarea gazului Radon, un gaz cancerigen si foarte daunator care este prezent in mod natural in subsol.
Cofrajul pierdut este un cofraj de unica folosinta care elimina excesul de umiditate si simultan elimina gazul Radon, care exista in mod natural in subsol in majoritatea partilor lumii. Cofrajul pierdut permite constructia unei structuri din beton armat prevazuta cu o placa si o serie de grinzi asezate pe micropiloti plasati la o distanta calculata. O astfel de structura permite o distributie uniforma a eforturilor pe toata suprafata, producand astfel o excelenta comportare statica si o buna capacitate de incarcare dinamica.
Rezulta goluri pentru instalarea de conducte si racorduri pentru a se potrivi cu planul de instalatii.
Armaturile prefabricate din otel si betonul de inalta rezistenta creeaza nervurile (grinzile) calculate matematic pentru a oferi o rezistenta sporita placii. Toate materialele sunt disponibile si sunt selectate pe criteriul caltatii.

Pasul 4:
Gata de a turna betonul simultan in placa si grinzi (nervuri), cu o sigura operatie, placa va fi puternica si rapid construita, folosind mai putin beton decat un sistem clasic cu reducerea umpluturii de pamant, ex. pentru o inaltime de 50 cm, umplutura conventionala care necesita 50 de camioane cu material de umplere in comparatie cu numai 1 camion de cofraje pierdute (PP).
Potrivit pentru orice casa sau garaj de orice dimensiune, cu modulele de placi configurate la amprenta dorita.
PRA+KSF acoperita cu o pardoseala calda, este adecvata pentru orice suprastructura; cu ziduri din caramida sau structura metalica acoperita cu lemn sau o structura din lemn completa.

Pasul 5:
PRA+KSF nu necesita intretinere – va oferi decenii de service.
PRA+KSF un planseu conceput pentru a rezista la miscari seismice si incarcarilor pentru toate tipurile de pamant.
Confort in cunoasterea faptului ca s-a investit in cel mai puternic sistem cunoscut de fundatie si cel mai bine conceput special pentru toate tipurile de pamant.
Arata bine ca turnat, dar este adaptabil ca o baza adecvata pentru toate nevoile de a construi o suprastructura stabila si sigura.
PRA+KSF este solutia necesara atunci cand construiti casa in zone cu activitate seismica, cutremure.
PRA+KSF este conceput pentru a rezista miscarilor si incarcarilor la nivelurile specificate de standardele romanesti de incarcari seismice (P100-1/2013).
PRA+KSF este construit folosind beton de inalta rezistenta, armat cu bare de otel, in module, grinzi principale, de contur si secundare, placa, totul asezat si monolitizat pe flansele, capetele micropilotilor matalici insurubati KSF, proiectat pentru a transmite sarcini de compresiune si incarcari orizontale expeptionale, prin intermediul micropilotilor in stratul de pamant capabil sa preia aceste incarcari in cazul in care apare un eveniment ce provoaca lichefierea sau daramarea pamantului, placa va ramane stabila, deoarece este fundata pe un strat rezistent solid sub zona cu efect de lichefiere.

Acum este posibila si rezolvarea problemei fundarii in pamanturi argilloase cu fundatii profunde cu micropiloti matalici insurubati KSF.
Casa va fi sigura pentru multi ani.
PRA+KSF este solutia ideala atunci cand construiti casa pe pamanturi sensibile la umezire, lut (argila). Sistemul de fundatie PRA+KSF cu fundatii adanci, micropiloti matalici insurubati KSF, ancoreaza structura in pamant solid pentru a preveni deteriorarea cladirii din cauza variatiei umiditatii si expansiunea sau contractia ulterioara a pamanturiloe argiloase.
Pentru referinte din Romania vizitati: https://krinner-romania.ro/ sau
pagina facebook:  https://www.facebook.com/KrinnerRomania/
Fundatii Insurubate Krinner KSF “Krinner” au fost agrementate in Romania at 004-01/009-2012 si au “CE” (Marcajul CE este un indicator cheie al conformitatii unui produs cu legislatia UE si permite libera circulatie a produselor pe piata europeana); “CE” Certificare Europeana; (clasa EXC2 cf. DIN EN 1090).

ing . Teodor SAVA

Specialist in FUNDATII

pentru asistenta tehnica; tel. mob. 0741527696 (Digi); 0760448456 (T).

Bucuresti; 8 martie 2018

Placa Rigida Aerata + KSF

PRA+KSF: AVANTAJE – EFICIENTA:

Micropilotii metalici Krinner (KSF) sunt utilizati eficient insurubarea lor se face pana la nivelul terenului +0,05 m; incarcarea maxima pe Fundatiile Insubatente KSF este atinsa atunci cand lungimea fundatiei insurubate coincide cu adancimea de insurubare in teren. Asigura si prinderile in gaurile flansei; 6 x Ø11; 6 x Ø14; valabil la „seria M”.

Schema statica; grinda continua cu mai multe deschideri asezata pe reazeme izolate rigide „KSF” (ancorata in stratul de pamant capabil sa preia incarcarile constructiei); pe aceasta grinda sunt descarcate sarcinile pasive uniform distribuite provenite din greutatea constructiei (peretii si acoperisul) impeuna cu sarcinile active date de (zapada, vant si seimice). Raspunde recomandarilor studiului geotehnic, acolo unde se recomanda adancimea si sistemul de fundare; exemplu: (cladirea se poate funda sub adancimea de 1,00 m (adancimea de inghet 0,90 m + 0,10 m – adancimea recomandata de normativul NP 112-2014 – anexa C – normativa), pe statul 2 – argila prafoasa, prin intermediul unor fundatii ”talpa continua” sauCONTINUE CU DESCARCAREA PE REAZEME IZOLATE”).

Grinzile sunt asezate in caroiaj; astfel pot prelua eficient toate sarcinile orizontale transmise de incarcarile active si pasive pe capetele micropilotilor metalici Krinner (KSF); efectul de grup, pentru piloti cu radier rigid.

PRA+KSF: AVANTAJE – EFICIENTA:

Micropilotii metalici Krinner (KSF) sunt utilizati eficient insurubarea lor se face pana la nivelul terenului +0,05 m; incarcarea maxima pe Fundatiile Insubatente KSF este atinsa atunci cand lungimea fundatiei insurubate coincide cu adancimea de insurubare in teren. Asigura si prinderile in gaurile flansei; 6 x Ø11; 6 x Ø14; valabil la „seria M”.

Schema statica; grinda continua cu mai multe deschideri asezata pe reazeme izolate rigide „KSF” (ancorata in stratul de pamant capabil sa preia incarcarile constructiei); pe aceasta grinda sunt descarcate sarcinile pasive uniform distribuite provenite din greutatea constructiei (peretii si acoperisul) impeuna cu sarcinile active date de (zapada, vant si seimice). Raspunde recomandarilor studiului geotehnic, acolo unde se recomanda adancimea si sistemul de fundare; exemplu: (cladirea se poate funda sub adancimea de 1,00 m (adancimea de inghet 0,90 m + 0,10 m – adancimea recomandata de normativul NP 112-2014 – anexa C – normativa), pe statul 2 – argila prafoasa, prin intermediul unor fundatii ”talpa continua” sauCONTINUE CU DESCARCAREA PE REAZEME IZOLATE”).

Grinzile sunt asezate in caroiaj; astfel pot prelua eficient toate sarcinile orizontale transmise de incarcarile active si pasive pe capetele micropilotilor metalici Krinner (KSF); efectul de grup, pentru piloti cu radier rigid.

Placa din beton armat; se toarna simultan cu grinzile pana la cota ±0,00, fara sapaturi, se cofreaza si se decofreaza numai laturile exterioare pe inaltimea pana la cota ±0,00 si perimetrul amprentei la sol.

Placa din beton armat; asigura contravantuirea caroiajului de grinzi si preia incarcarea pasiva + activa de pe placa cota (±0,00); capacitatea portanta a placii din beton armat aerata, exemplu: 5000 Kg/m2; (49 kN/m2) presiune transmisa pe sol 0,90 Kg/cm2; grosime egalizare din beton = 0,05 m; pe strat de pietris grosime 0,10 m.

Incarcari dinamice, seism; incarcarile orizontale exceptionale sunt preluate de grinda de contur impreuna cu caroiajul de grinzi interioare ce sunt monolitizate de placa si de reazemele izolate rigide prin intermediul micropilotilor insurubati „KSF” in stratul de pamant capabil sa preia aceste incarcari in cazul in care apare un eveniment ce provoaca lichefierea sau daramarea pamantului.

Placa din beton armat; asigura Izolatia termica + protectie la umezeala + protectie la RADON si este realizata cu cofrajele pierdute (PP). La o inaltime de 50 cm, umplutura conventionala necesara, 50 de camioane de umplutura in comparatie cu numai 1 camion cu cofrajele pierdute (PP).

Timp scurt de construire, in maxim 5 (cinci) zile de lucru rezulta, O PLACA ORIZONTALA de aproximativ 100÷200 m2; nu necesita forta de munca cu calificare ridicata.